Logo

Piept de pui crocant cu piure din dovleac și ciuperci sote

Dovleacul este unul din ingredientele preferate ale celor din Statele Unite ale Americii, mai ales în luna octombrie, în aropierea Halloween-ului, sărbătore care a depăși deja granițele țării. Dar asta nu este tot, acesta este legat de o legendă cu origini irlandeze – poavestea lui Jack O’ Lantern. Conform poveștii, acesta a fost un om care a reușit să-l păcălească pe diavol de mai multe ori și s-a ales cu pedeapsa de a bântui pământul în întuneric, având doar o lanternă improvizată dintr-un dovleac și un cărbune aprins care să-i lumineze calea.

Azi, dovleacul se regăsește în majoritatea rețetelor de sezon, fie ele dulci sau sărate, reprezentând un adevărat simbol al toamnei. Nici noi nu am putut să ignorăm un ingredient cu o istorie așa bogată, așa că l-am introdus în meniul nostru sub o formă mai interesantă: Piept de pui crocant cu piure din dovleac și ciuperci sote.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!